Over het gebouw

DC Braak te Roosendaal is gunstig gesitueerd tussen Rotterdam en Antwerpen; de twee grootste havens van Europa. Roosendaal wordt gezien als een zeer aantrekkelijke vestigingsplaats, en met de komst van onder andere Lidl, Primark en Hollister volop in beweging. West-Brabant is niet voor niets meermalen verkozen tot logistieke hotspot van Nederland.

De nieuwbouw zal plaatsvinden op het bestaande bedrijventerrein Borchwerf, wat direct wordt ontsloten aan de A17 (afslag 20) die ten noordwesten van het terrein loopt. Aan de zuidoostzijde wordt het terrein ingesloten door het spoor, ter hoogte van station Roosendaal wat ideaal is voor werknemers die met het OV komen. Door de unieke ligging nabij een woonwijk ligt de arbeidsdoelgroep voor de operatie van dit distributiecentrum op steenworp afstand van het object.

Ontwerp

In het ontwerp voor het gebouw spelen thema’s als duurzaamheid, flexibiliteit en kwaliteit een belangrijke rol, getuige ook de ambitie van een BREEAM-NL score Outstanding. Het logistieke centrum bestaat uit twee warehouses met kantoor die apart maar ook gezamenlijk gehuurd/gebruikt kunnen worden.

U kan meer lezen in onze Case Study.

DC Braak TimelapseDC Braak

Roosendaal

Oplevering voorzien einde februari 2020.

Op bedrijventerrein Borchwerf te Roosendaal wordt een nieuw, duurzaam distributiecentrum gebouwd. Om de prestaties op het gebied van duurzaamheid van DC Braak te meten, wordt het gebouw BREEAM-NL gecertificeerd. De ambitie is om het gebouw te certificeren met score ‘outstanding’ volgens BREEAM BRL 2014 v2.0.

Laatst bekeken projecten